Otvaranje carinarnice u Kruševcu

31.08.2011 // Vesti
Otvaranje carinarnice u Kruševcu
Pin It

Beta – U Kruševcu će danas biti otvorena nova carinarnica u koju je uloženo blizu tri miliona evra, a u kojoj će raditi 40 službenika.

Kako je najavljeno, carinarnicu će otvoriti predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković.

Carinarnica, koja zauzima kompleks od oko dva hektara, u svom sastavu ima dve carinske ispostave – u Trsteniku i Paraćinu.

Očekuje se da će carinarnica značajno olakšati posao privrednicima kruševačkog kraja.

Izgradnja je najavljena još polovinom 2009. godine, kada je u prostorijama Gradske uprave Kruševca potpisan je ugovor između Ministarstva finansija Srbije i IMK 14. oktobar o kupovini dva hektara građevinskog zemljišta za izgradnju Carinske ispostave u Kruševcu. Parafe na ovaj dokument stavili su Miodrag Đidić, državni sekretar u Ministarstvu finansija i Zoran Radmanovac, generalni direktor nekadašnjeg metalskog giganta.

„Izgradnja Carinske ispostave u Kruševcu je jedan od tri kapitalna objekta, koji će se graditi u Kruševcu i Rasinskom okrugu u naredne tri godine, a njihova realizacija započeće iduće godine. Carinarnica je bila neophodna u cilju podrške spoljnotrgovinskoj razmeni Rasinskog okruga, koja je među najvećima u Srbiji“, rekao je tada Đidić.

Povezano:

Kruševačke vesti

5 komentara

 1. Ivica Đ. says:

  Inače, u Kruševcu postoji ulica koja se zove Mirko Cvetković Vlada :)

 2. nikola says:

  Ivice sve pohvale za izgled i funkcionalnost site-a.

 3. Џонтра says:

  Добра идеја што си одлучио да освежиш мало. Избачене непотребне ствари, није нагомилан, прегледан – за сада лепо делује.

  Све што те интересује око спорта знаш где да нађеш!;)

Unesite komentar

NAPOMENA, u komentarima nije dozvoljeno vređanje, govor mržnje, niti navodi koji mogu dovesti do tužbe protiv nas. Na žalost, u dosadašnjem iskustvu, doživeli smo razne pretnje, od petnje batinama do pretnji tužbom. Nismo se obazirali na ove prve, ali ne možemo dozvoliti da sajt bude tužen, te ne možemo objaviti komentare koji sadrže uvrede, klevete ili govor mržnje, i sl... Izvinite unapred za neodobren komentar, ali po zakonu naše države, odgovornost leži na sajtu, a ne na osobi koja je komentar postavila.*