Autoput Pojate – Preljina, istina ili predizborne priče

Pin It

Priča o izgradnji autoputa Pojate – Preljina ponovo je aktuelna. Da li su predstojeći izbori u pitanju, ili je neko najzad shvatio da je osnova privrednog razvoja, decentralizacije, bilo kakvog napretka, zapravo vezana za povezivanje gradova u Srbiji. Bez brzog protoka ljudi i robe nema ni konkurencije ni života.

Žalosno je to što su ovakvi projekti obično aktuelni pred izbore ili povezani sa malverzacijama s obzirom da je novac koji je potreban za realizaciju ogroman, a radovi takvi da nije teško sakriti toškove. Nadamo se da ovaj put to nije slučaj.

Činjenica je da je Kruševcu preko potrebna veza sa autoputem Beograd – Niš, ali i ka mestima na zapadu sa kojima prirodno sarađuje (Trstenik, Kraljevo, Čačak…).

“Imamo dobro započetu pripremu i kroz izradu planske dokumentacije, a u nekim delovima i projektne dokumentacije”, izjavila je Tanjugu potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović

U intervjuu za Tanjug bilo je reči o pomenutom autoputu, ali i drugim saobraćajnicama.

Autoput Pojate – Preljina, poznat i pod nazivom “Moravski koridor”, u dužini od 107 kilometara, gde živi oko pola miliona stanovnika, spojiće Ćićevac, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak, rekla je Kalanovićeva.

Ona je navela da je veoma značajna i izgradnja modernog puta od Rume do Šapca u kome postoji trenutno najveća industrijska zona u Srbiji sa velikim potencijalom i nedovoljno popunjena, zatim od Paraćina do Zaječara, a takođe i na relaciji Batočina – Kragujevac.

Kalanovićeva je rekla da izgradnja autoputa Batočina – Kragujevac predstavlja i obavezu Srbije prema “Fijatu” u Kragujevcu, koji će sledeće godine započeti serijsku proizvodnju.

Od Pojata do Preljine planirana je izgradnja klasičnog autoputa, a na pravcima Paraćin-Zaječar, od Rume do Šapca kao i od Kragujevca do Batočine brza saobraćajnica sa po dve trake.

Pin It
Autoput Pojate – Preljina, istina ili predizborne priče
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Postavi komentar

7 Comments na "Autoput Pojate – Preljina, istina ili predizborne priče"

Notify of

Gost
nikola baralic
22/02/2013 22:38

DALI JE SE NEKO UPITAO PO KAKVOJ ZEMLJI TAJ AUTO-PUT PROLAZI..?? NIJE! E PA PROLAZI PO NAJ PLODNIJOJ ZEMLJI TOG DELA SRBIJE..!!!!!!

Gost
Marko
19/09/2011 17:14

Trstenik, Kraljevo, Čačak… su na zapadu od Kruševca. Majke mi!

Gost
Kon-Tiki
19/09/2011 16:35

Potpuno je jasno da je autoput potreban, to niko ne spori. Ali da li to znaci da nepostojanje istog treba da sluzi za izgovor da se nista ne radi. Koliko znam pruga je proradila pre 5 godina.Krusevac je od koridora 10 udaljen 20-ak km sto, priznaces i nije logisticki neresiv problem. Istina je da je gradska vlast nesposobna i da onemogucava bilo kakav pokusaj promene svojim neradom, korupcijom i neznanjem.
Recept je prilicno jednostavan: opremiti lokaciju za industrijsku zonu,dati na koriscenje zainteresovanim investitorima bez nadoknade, pojednostaviti dobijanje raznoraznih dozvola i osloboditi ljude koji otvaraju radna mesta placanja naknada za koriscenje zemljista. Novac za kupovinu zemljista bi se lako mogao dobiti smanjenjem broja zaposlenih u javnim preduzecima, opstini i sl. Najlakse je kukati o teskoj situaciji, i u isto vreme zaposljavati tetke, kume i dr.
P.S. Ivice , molim te, bez persiranja.

Gost
Kon-Tiki
19/09/2011 14:49

Imajuci u vidu da je izjavu dala Verica Kalanovic, “mali od kuzine” Mladjana Dinkica, ne nadam se mnogo.Da je autoput potreban, potreban je, ali mnoge druge stvari su potrebne u ovoj zemlji, pa ne vidim da se neko iz politicke elite posebno nervira. Cini mi se da je trenutno najveci problem Krusevca nepostojanje opremljene industrijske zone koja bi mogla da Krusevcu da novi zamah.Probao sam o tome da postavim pitanje gradonacelniku na gradskom sajtu, ali odgovor koji su mi dali nije bio pravi vec gomila trabunjanja o losem geografskom polozaju i udaljenosti auto-puta.(?!)
Predlazem da na ovom sajtu izvrsimo prititsak na vladajucu garnituru da nam bar da zadovoljavajuci odgovor o tome koliko nije uradjeno (ili je uradjeno,mada sumnjam) u privlacenju investitora.