SPS Kruševac – Saopštenje za medije

sps-krusevac
U nastavku prenosimo u celosti saopštenje za medije GO SPS Kruševac

Socijalisti Kruševca daju punu podršku radničkim sindikatima za proteste koje izražavaju protiv donošenja Zakona o radu kojim se bitno umanjuju radnička prava. Izražavamo i protest protiv antiradničkih reformi najvljenih od strane Ministra privrede. Protivljenje Zakonu o radu i drugim antiradničkim zakonima nije protivljenje najvljenim brzim privrednim reformama, već je protivljenje ukidanju radničkih prava kao jedne od najvrednijih društvenih tekovina u Srbiji koje su se izrodile u 20-om veku. Reforme ne mora da se odnose samo na suzbijanje prava, već i na proširivanje prava i zašto bi Srbija danas bila jedina Evrposka zemlja u kojoj se radnička prava na najrigidniji način suzbijaju. Hoćemo Srbiju po ugledu na najrazvijenije Evropske zemlje u kome su prava zaposlenih i socijalna zaštita najveće društveno bogatstvo.

Vladimir Tasić – predsednik Gradskog odbora SPS Kruševac

Socijalistička partija Srbije Gradski Odbor SPS Kruševac 23.01.2013. Godine, Kruševac

VEĆE SAMOSTALNOG SINDIKATA KRUŠEVAC

KRUŠEVAC

Poštovani,

Socijalisti Kruševca, su sa Vama, u radničkoj borbi i nastojenjima da se spreči donošenje Zakona o radu, kojim se bitno umanjuju prava zaposlenih, za koje su se radnici Srbije izborili pre više desetina godina.

Uz apsolutnu podršku koju Vam dajemo i mi lično izražavamo protest za bilo kakvo umanjenje prava radnika i zaposlenih u demokratskoj Srbiji, koja se opredelila za zajedništvo sa najvećiim Evropskim državama u kojima se u prava radnika i njihovih porodica maksimalno zaštićena.

S poštovanjem,

GRADSKI ODBOR SPS KRUŠEVAC Predsednik Vladimir Tasić

SPS Kruševac – Saopštenje za medije
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)