Ja volim Kruševac – Start Up, sajt na poklon

startup
Pin It

U okviru naše višegodišnje akcije “Ja volim Kruševac”, a koja je posvećena promociji i unapređenju našeg grada, pokrećemo novu inicijativu “Start Up – sajt na poklon”.

Pripremajući se za ovu akciju, na sajtu smo sproveli i anketu:

Da li znate šta je StartUp i da li biste pokrenuli svoj?

  • Ne znam šta je StartUp (53%, 69)
  • Znam ali ne planiram (35%, 45)
  • Znam i planiram da pokrenem (12%, 15)

Ukupo glasova: 129

Šta je Start Up?

Definiciju je teško precizno reći, ali Wikipedija na ovu temu kaže:

Startup je kompanija ili organizacija (razvojna kompanija) stvorena s namerom da istraži repetitivne i skalabilne poslovne modele. Nije svaka novootvorena kompanija startup, startup je specifičan podskup novootvorenih kompanija koji ima posebna pravila. Jedna od definicija koja nastoji razlikovati startupe od drugih preduzetničkih poduhvata kaže da je startup “Novoosnovano ili nedavno osnovano poduzeće s globalnim ambicijama i globalnim potencijalom”.

Kada je naša inicijativa u pitanju, a svesni smo situacije u gradu i toga da nema previše inicijativa, nećemo biti toliko restriktivni, pa ćemo ovu definiciju značajno proširiti.

Šta je “Start Up – sajt na poklon”?

Kruševac je grad koji se nalazi u samom vrhu neslavne top liste gradova po procentu nezaposlenih. Mladi bukvalno beže iz ovog grada, svako ko je imao snage, hrabrosti i znanja da se ne vrati, nije se vratio, a i oni koji su ostali odavno više ne pričaju o tome šta se dešava po gradu, već kako naći posao u inostranstvu, da li je lakše dobiti posao u Norveškoj ili Švedskoj, da li učiti Nemački ili Danski…

A posao najlakše i najbrže nalaze oni najsposobniji i najobrazovaniji, te takvi najbrže i napuštaju Kruševac. A upravo su nam mladi, sposobni i obrazovani najvažniji da bismo spasili ono što se spasiti može.

Kada pišemo o svemu tome, često nas pitaju šta to mi radimo za naš grad? Pa, pored toga što već deset godina potpuno neutralno, nezavisno i volonterski, bez straha, pišemo o svemu što se dešava u gradu, pored brojnih akcija koje smo pokrenuli ili podržali, pokrećemo još jednu, a pod našim sloganom “Ja volim Kruševac”, koji se i drugima svideo pa ga koriste, ali zna se ko je prvi počeo :)

Sajt na poklon je naša inicijativa, koju ostvarujemo u saradnji sa digitalnom agencijom IvArt, a kroz koju želimo da pomognemo mladima da makar pokušaju da svoje znanje i veštine upotrebe u svom gradu.

Pokrenućemo konkurs kroz koji ćemo podržati dobre ideje mladih ljudi našeg grada, tako što ćemo im pokloniti izradu web sajta i pomoć u početnom promovisanju njihovog servisa ili usluge.

Nećemo se, kao što smo spomenuli, držati precizne definicije Start Up-a, već ćemo svaku dobru ideju, svaku inicijativu koja mladima može da pomogne, a u isto vreme promoviše i naš grad, uzeti u razmatranje prilikom odabira.

U narednom periodu definisaćemo kriterijume i period trajanja konkursa, te koliko će sajtova na ovaj način biti urađeno.

Digitalna agencija IvArt

Digitalna agencija IvArt osnovana je još 2000. godine pod nazivom i:magic design studio i u to vreme bila je jedna od prvih te vrste u regionu Kruševca (a i šire). Danas, digitalna agencija IvArt iza sebe ima 15 godina iskustva, veliki broj uspešnih projekata, poslovala je širom planete, ali i dalje gaji emocije prema gradu u kojem je nastala.

Digitalna agencija IvArt bavi se uslugama kao što su: web dizajn, SEO, digitalni marketing, SMM, PPC…

Kada kreće konkurs?

U toku je definisanje kriterijuma konkursa, a nadamo se da će brzo nakon toga biti definisan i period (na koliko meseci se konkurs obnavlja, te koliko će sajtova biti urađeno), a odmah potom biće objavljene i propozicije… pratite nas :)

Vrednost nagrade u ovom konkursu (izrada web sajta) je okvirno 400 do 500 EUR.

Pin It
Ja volim Kruševac – Start Up, sajt na poklon
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Postavi komentar

4 Comments na "Ja volim Kruševac – Start Up, sajt na poklon"

Notify of

Gost
Andjica
19/04/2015 20:06

Vazi li ovo i i za one koji nisu vise mladi

Gost
Laza
15/04/2015 17:49

Inicijativa za pohvalu. E tako se radi za svoj rodni grad i pokazuje privrženost, delima, a ne komentarima.