Svečano zatvaranje prve jesenje škole posmatračke astronomije

eureka
Pin It

Reč urednika – Čestitamo i zahvaljujemo AU Eureka na svemu što radi u Kruševcu -nauka i kultura su osnova za napredak svake zajednice i bez adekvatne promocije nauke i kulture mladim generacijama, nemamo osnovu za kreiranje uspešnih pojedinaca, ali ni uspešnog društva. Upravo zbog toga je za naš grad veoma značajno da postoje organizacije koje se bore da promovišu nauku, poput Astronomskog udruženja Eureka i na taj način mlade podstaknu na učenje i dalje razvijanje.

AU Eureka – Svečano zatvaranje jesenje škole posmatračke astronomije organizovano je za subotu 24. oktobarNarodnoj biblioteci Kruševac sa početkom u 14 časova. Tom pirlikom biće uručeni sertifikati za 25 polaznika kursa koji su uspešno savladali osnove astronomije, astrognozije i rada na teleskopu. Svečanosti će prisustvovati i predsednik Društva Astronoma Srbije, prof. dr Stevo Šegan, član Društva Astronoma Srbije, prof. dr Dlobodan Ninković i prof. dr Dragan Gajić sa PMF-a u Nišu.

Nakon dodele sretifikata za sve sugrađane organizuje se predavanje na temu astrobiologije koje će održati prof. dr Dragan Gajić. Ulaz je slobodan i nadamo se da će ovo biti tek prva u nizu kurseva iz astronomije koje će AU “Eureka” organizovati za svoje sugrađane.

Pin It
Svečano zatvaranje prve jesenje škole posmatračke astronomije
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)