Većina Kruševljana, ipak, za smenu ministra Gašića

gasic
Pin It

Nakon brojnih poziva na smenu ministra Gašića u aferama poput pada helikoptera, kao i situacije sa agencijom za borbu protiv korupcije, delovalo je kao da je samo pitanje vremena kada će se nešto novo pojaviti, a zbog incidenta “Volim novinarkame koje lako kleknu” koji je na prvi pogled nekima delovao bezazleno (mada je potpuno suprotno od toga), premijer Aleksandar Vučić odlučio je da smeni ministra odbrane.

Na ovu vest većina građana Srbije, pa čak i viđenijih članova SNS reagovala je sa odobravanjem, međutim u kruševačkom SNSu smena je izazvala paniku pa je započeta opšta akcija “spašavanja ministra Gašića” kroz pokušaje peticija, nespretnog saopštenja od kojeg se ogradio i sam premijer Vučić, zatrpavanja Fejsbuka Gašićevim slikama i hvalospevima o tome šta je sve “uradio za Kruševac” i sl.

U želji da otkrijemo da li je Kruševac protiv smene Gašića, ili je u pitanju ipak samo buka koju prave članovi stranke, pokrenuli smo anketu sa pitanjem:

Da li je Bata zaslužio smenu sa ministarske pozicije?

Odgovarali ste ovako:

  • Da (63%, 270 glasova)
  • Ne (32%, 136 glasova)
  • Nemam stav (5%, 23 glasova)

Činjenica je da Gašić ima zaista veliku podršku – 32% anketiranih, ali ipak je ogromna većina, čak 63% anketiranih za njegovu smenu.

U međuvremenu, Gašić je navodno tokom posete Kruševcu izjavio da je njegova smena inicirana od strane ambasadora velikih sila, ali je premijer Vučić i ovu izjavu demantovao. Da stvari po našeg bivšeg gradonačelnika budu još teže pobrinula se i vojska čiji je ministar, a sindikat ove institucije zatražio je hitan sastanak sa premijerom Vučićem povodom, kako tvrde, “nezakonitog rada minista odbrane“.

Činjenica je da Gašić ima ogromnu podršku SNSa u gradu, te da bi verovatno i samostalno, van ove stranke, uspeo da dobije veliki broj glasova. Međutim, i pored priča o navodnom izlasku iz SNS i osnivanju pokreta, ove priče su ipak previše nalik fantastici da bi delovale verodostojno, a nakon smene ministra verovatnije je da će dobiti drugu visoku funkciju (verovatno van politike) nego da će napustiti stranku.

Pin It
Većina Kruševljana, ipak, za smenu ministra Gašića
3 votes, 5.00 avg. rating (95% score)