Anketa: Slaba dvojka, ili jaka jedinica, za lokalnu samoupravu u 2015

opstina
Pin It

U našoj najnovijoj anketi, tražili smo da ocenite rad lokalne samouprave Kruševca u 2015. Evo kako ste glasali.

  • 1 (76%, 78)
  • 2 (15%, 15)
  • 4 (4%, 4)
  • 3 (3%, 3)
  • 5 (3%, 3)

Ukupo glasova: 103

Prosečna ocena: 1.44

U osnovnoj i srednjoj školi ovo bi bila jedinica, mada bi po koji nastavnik ili nastavnica, u trenucima slabosti ili uz “dodatnu motivaciju” za ovo dali dvojku, dva-minus.

Nije ovo bila laka godina za Kruševac, ili ako ćemo biti iskredni, nisu ovo bile lake godine za Kruševac, ne samo pod SNS, već i kada su prethodne vlasti u pitanju. Od nekada četvrtog grada u SFRJ, Kruševac je nakon raspada stare države krenuo nizbrdo, bez obzira na to da li su na vlasti bili ljudi iz SPS, DSS, DS, SNS ili ko god.

Nekada moćan grad, prestonica kulture, privrede, napretka, uništena je i bačena u blato.

Kruševac je danas drugi grad u Srbiji po broju onih koji odavde beže glavom bez obzira, u top pet po nezaposlenosti, verovatno u top pet po procentu stanovnika koji je u nekoj stranci, a ono što nas često izdvaja od ostalih gradova je to što ćutimo i nemamo hrabrosti da kažemo da nam je loše (osim na internetu). Ne smemo ili ne umemo da se pobunimo i tražimo da nam bude bolje. Poltronski i poslušno se odnosima prema onima koje smo postavili i koje lako možemo da sklonimo sa vlasti (ko god to biio). Umesto da se oni plaše nas, kao u normalnom svetu, mi se plašimo onih kojima smo mi poslodavci.

Da li će nekada biti bolje? Od nas zavisi. Može, ali ne mora da bude. Dok čekamo da se nešto desi i da neko drugi učini da nam bude dobro, ništa neće da se desi, neće biti bolje. Junačenje po internetima ne vodi nigde.

Pin It
Anketa: Slaba dvojka, ili jaka jedinica, za lokalnu samoupravu u 2015
2 votes, 3.00 avg. rating (67% score)