Crveni krst Kruševac: “35 godina plemenitog srca”

crvenikrst
Pin It

Crveni krst Kruševac i ove godine povodom Međunarodnog dana žena, organizuje tradicionalnu akciju dobrovoljnog davanja krvi, koja se ove godine održava pod sloganom “35. godina plemenitog srca”.

U četvrtak, 3. marta 2016. godine, u periodu od 8:00 do 15:00 časova, svi ljudi dobre volje, koji budu želeli i mogli da daju krv, moći će to da učine u prostorijama hotela „Rubin“ u Kruševcu. Akcija se organizuje u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Niš, Transfuziologijom krvi Opšte bolnice Kruševac, a uz podršku Grada Kruševca i mnogih prijatelja.

Ova akcija je jedinstvena širom naše zemlje i važi za jednu od akcija sa najdužom tradicijom. Već 35 godina ovim povodom organizuje se akcija plemenitog srca na kojoj su žene Rasinskog okruga, povodom svog praznika, kao i mnogi muškarci, pokazivali svoju humanost i darivali krv onima kojima je ona neophodna. U Srbiji je svakih 100 sekundi potreban davalac krvi kako bi se nekome spasao život, a svakoj četvrtoj osobi, makar jednom u životu, zatreba transfuzija, što je  dovoljno razloga da pokažemo svoju solidarnost.

Kao i svih prethodnih godina i ove godine će se tradicija nastaviti, te će za sve davaoce koji daju krv toga dana, u večernjim satima, s početkom u 20:00 časova, u hotelu „Rubin“ biti priređeno osmomartovsko druženje, uz večeru i muziku.

Ova akcija obeležava mali jubilej od 35 godina, koliko zapravo osmomartovska akcija dobrovoljnog davanja krvi traje i opstaje u našem gradu. Tim povodom, u holu hotela „Rubin“ biće priređena izložba fotografija na kojoj će svi posetioci akcije imati priliku da retrospektivno sagledaju godine ove značajne akcije.

Više o samoj akciji „35. godina plemenitog srca“ možete pogledati na linku: https://www.facebook.com/events/183478282025888/

Pin It
Crveni krst Kruševac: “35 godina plemenitog srca”
1 vote, 5.00 avg. rating (91% score)