Levica Srbije osudila napade na aktiviste u Kruševcu

levicasrbije
Pin It

Saopštenje Levice Srbije, Kruševac, prenosimo u celosti:

“Levica Srbije Kruševac oštro osuđuje verbalni napad i fizičko nasilje u Dedini nad aktivistima Demokratske stranke u kome su napadnuti Jovana Filipović i Aleksandar Sorman.

Očekujemo oštru reakciju državnih organa i kažnjavanje nasilnika i počinioca ovog primitivnog čina. Takođe očekujemo i reakciju GO Srpske Napredne Stranke u Kruševcu, a posebno Bratislava Gašića kao šefa ove družine „drumskih razbojnika“.

Upozoravamo da ovo nije izolovani slučaj, već je drugi po redu u jučerašnjem danu. Prvo su napadadnuti aktivisti DSS-a, a samo posle nekoliko sati i aktivisti DS-a. Očevici tvrde da su čak i u kasnim noćnim satima primećeni sumnjivi tipovi u luksuznim automobilima zatamljenih stakala kako patroliraju gradom. Dakle, ne radi se o sporadičnim incidentima već o dobro osmišljenoj akciji protiv svih koji ne misle isto kao Aleksandar Vučić. Prvo su ukinuli slobodu medija, a sada žele da ukinu i ličnu bezbednost građana Kruševca.

Ovo nije napad na pojedince, ovo je napad na demokratiju i osnove ustavnog sistema Srbije. Zbog novonastalih okolnosti kada je ugrožena bezbednost građana Kruševca i strahovanja da će se napadi ponoviti , možda u još brutalnijem obliku, Levica Srbije poziva sve opozicione stranke i one pozicione kojima je Ustav Srbije vrhovni pravni akt, a sloboda kretanja i bezbednost građana na prvom mestu, na zajednički sastanak na kome će se razraditi modeli zaštite stranačkih aktivista od batinaša iz SNS-a. Jeda od mera koju ćemo predložiti su zajedničke večernje protestne šetnje od centra grada do sedišta SNS-a u Obilićevoj ulici koje će trajati sve dok se počinioci jučerašnjih napada ne privedu pravdi, a Bratislav Gašić javno obeća da se ovakve stvari više neće ponavljati u Kruševcu. O ostalim, merama, za sada nećemo inositi pojedinosti.”

Levica Srbije

Pin It
Levica Srbije osudila napade na aktiviste u Kruševcu
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)