Divna Ljubojević u Kruševcu

divna
Pin It

RTS, long plej – Divna Ljubojević i njen hor „Melodi“ održaće koncerte 23. maja u bioskopu Kruševac, 28. maja u Narodnom pozorištu u Nišu i 29. maja u Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu, čime počinje turneju „Svima i za sve“ koja će do kraja godine obuhvatiti sve veće gradove Srbije.

Nakon što je nedavno ispunila beogradski Centar „Sava“ i Novosadsku sinagogu, Divna će turnejom „Svima i za sve“ u drugim renomiranim koncertnim dvoranama nastaviti da obeležava 25 godina rada svoga hora „Melodi“ i promoviše novi ce-de Antologija najlepše duhovne muzike pravoslavnog istoka.

„Repertoar bi trebalo da je stvar inspiracije publikom, atmosferom, prostorom u kome se peva. Ali naravno, osnovni repertoar je sličan onom iz Centra ‘Sava’ i Sinagoge. Pevala sam već u svakom od ovih gradova, protekle dve i po decenije, ali se radujem ponovnom susretu sa starom i novom publikom! Očekujem da se posle koncerata druženjima bolje upoznamo“, poručuje Divna.

Gostovanja u Kruševcu, Nišu i Kragujevcu biće posebna po tome što će Divna posle nastupa potpisivati kupljene albume, a za publiku će biti priređen i prigodni koktel, zahvaljujući pokrovitelju koncerata Mlekari Šabac i prijatelju koncerata Vinariji “Acumincum”.

Sa grupom prijatelja Divna je 1991. godine u Beogradu osnovala hor i studio za duhovnu muziku „Melodi“. Od tada je sa svojim ansamblom održala brojne solističke koncerte i nastupala na renomiranim festivalima širom planete, objavivši 25 muzičkih izdanja u Srbiji i inostranstvu. Divna danas u svetu uživa status jednog od najvećih misionara srpske, vizantijske i pravoslavne kulturne baštine, i vrhunskog interpretatora.

Pin It
Divna Ljubojević u Kruševcu
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)