Svi smo mi pomalo članovi porodice Adams

speak
Pin It

Zapitaš li se ponekad šta je za tebe „normalno“? Imaš li osećaj da sa osobama koje su ti bliske komuniciraš na neki ustaljeni način, da se jedni drugima „podrazumevate“? Retko radiš nešto „ludo“ i neočekivano, bez straha od osuđivanja i negativnih komentara iz okruženja?

Ako su odgovori na ova pitanja potvrdni, možda ti je samo potreban mali podsticaj. Đaci škole stranih jezika Speak potrudili su se da osmisle predstavu „Addams Family“,  podsete nas na luckaste članove ove porodice i podstaknu na razmišljanje o pravim vrednostima, osećaju preuzimanja rizika i javnog pokazivanja naklonosti na krajnje zabavan i nesvakidašnji način.

“Naš prethodni projekat bila je Šekspirova komedija “San letnje noći”, kojom smo obeležili 450 godina od rođenja Šekspira. Pre toga – bajka, “Lepotica i zver”. Ovoga puta hteli smo nešto sasvim drugačije, nešto moderno što do sada nije rađeno, bar ne u Kruševcu. Izbor je pao na  “Addams Family”, kaže Danica Popović, vlasnica škole SPEAK i dodaje: ”Oduvek mi se dopadao taj njihov otkačeni humor, gotski stil i rešenost da žive život po svome, ma šta “normalan” svet mislio. I u ovom komadu jedan od lajtmotiva je i pitanje šta je to, zapravo, normalno i da li smo svi često malo previše normalni. Treba imati hrabrosti i zrno ludosti i ponekad odstupiti od norme, od uobičajenog i očekivanog. To je jedna od poruka koju šalju Adamsovi”.

Prema rečima organizatorke, druga, ne manje važna poruka, je podsećanje na istinske i univerzalne vrednosti, jer ako se malo bolje upoznaju Adamsovi, shvata se da su im iznad svega ljubav, poverenje i iskrenost.

Lepe i plemenite poruke, a sve uz mnogo humora i komičnih obrta, po Daničinom mišljenju predstavljaju “pun pogodak”, što se činilo i po reakcijama publike.

Ema Kaplani koja glumi simpatičnu buntovnicu Sredu Adams o svom liku kaže: “Pošto je Wednesday prilično jedinstvena, u početku mi je bilo teško da predstavim svoj lik. Ipak, videla sam to kao izazov i uživala glumeći nekog toliko drugačijeg od mene. Svi smo mi pomalo članovi porodice Adams. Kao što je pomenuto, iako nam na prvi pogled izgledaju bizarno, kada ih bolje upoznamo, shvatamo da oni neguju prave vrednosti i da svi imamo puno sličnosti sa njima”.

Ova mlada glumačka ekipa startovala je sa pripremama krajem novembra kada su održane prve audicije. Kažu da nije bilo nimalo lako organizovati probe s obzirom na to da su glumci iz različitih škola, a da su svi oni uključeni i u različite vannastavne aktivnosti.

Ipak, uspevali su da se usklade i pronađu vremena za osmišljavanje “Adamsovih” u čemu im je pomogao i glumac Kruševačkog pozorišta Nikola Rakić. Iako se može reći da se glumom bave amaterski i iz hobija, đaci škole SPEAK uspeli su da osmisle i realizuju jedan kvalitetan umetnički projekat koji bi svaki profesionalac sa “dasaka koje život znače” morao da pohvali.

Puna sala Kruševačkog pozorišta i aplauzi koji su često pratili kraj scena, kao i onaj najjači, najduži i najburniji, po završetku plesa u paru i poklona glumaca, svedočili su o sjajnoj atmosferi i emocijama koje je ova glumačka ekipa izazvala u publici.

Članovi otkačene porodice Adams su Miloš Milosavljević u ulozi Gomeza, Ana Marković kao Morticia, Ema Kaplani kao Wednesday, Pavle Stanković – Pugsley, Luka Dimitrijević – ujka Fester, baka Adams ili Anja Anđelković, Filip Stojanović kao Lurch, dok goste, porodicu Beinekes predstavljaju Aleksa Stanković kao Mal, Marija Miletić u ulozi Alice, a Sredinog udvarača Lucas-a glumi Pavle Cimbaljević.

Ukoliko su prethodni redovi probudili tvoju radoznalost sledeća prilika da osetiš čarobno jezivu atmosferu u kući porodice Adams je 27. maja u Kruševačkom pozorištu!

Pin It
Svi smo mi pomalo članovi porodice Adams
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)