Kruševljani prikupili sredstva za lečenje sugrađanke

katarina
Pin It

RTS – Dvadesetjednogodišnjoj Katarini Ilić, oboleloj od karcinoma jetre, za hitnu intervenciju u Turskoj pomoć u prikupljanju sredstava pružili su njeni sugrađani. Ugostitelji, sportisti, glumci, odbornici, ali i mnogi drugi. Svi zajedno uspeli su da za samo nedelju dana prikupe 29.000 evra od potrebnih 55.000. Ostatak će sufinansirati RFZO.

“Lečila sam se u Beogradu od marta do septembra. Od septembra sam prešla u Niš, gde sam počela da primam hemoterapiju, a potom sam prešla u Kruševac”, navodi Katarina.

Kada su iscrpljene sve metode lečenja u domaćim klinikama, Katarini je novu nadu dao turski lekar. Ipak, neophodno je da se Katarina podvrgne savremenoj metodi radionuklearne terapije koja sa embolizacijom košta 55.000 evra. I tada je počela trka sa vremenom.

“Biće dobro da se više ne čeka jer je dosta vremena izgubljeno, da što pre krenemo da uradimo to kako bi Katarini bilo dobro. Da smo imali novca, mogli su odmah da krenu”, kaže Katarinina majka Sanja Ilić.

Katarini i njenoj porodici u pomoć su pritekle komšije, meštani, kolege sa fakulteta.

“Mi koji imamo lokale u pešačkoj zoni, organizovali smo celodnevni program i celodnevni pazar uplatili za lečenje naše sugrađanke. Drago mi je što smo svi zajedno uspeli da obezbedimo neophodna sredstva”, kaže ugostitelj Ivana Nikolić.

Humanost je u ovom slučaju pobedila, ostaje još da Katarina dobije bitku sa opakom bolešću i nastavi tamo gde je stala.

Prikupljenih 29.000 evra uplaćeni su klinici u Turskoj, dok će ostatak sufinansirati Republički fond za zdravstveno osiguranje. Neophodna intervencija zakazana je za 20. jun.

Pin It
Kruševljani prikupili sredstva za lečenje sugrađanke
1 vote, 5.00 avg. rating (91% score)