Reestar: “Odjek kosmosa i muzike”

marko-reestar
Pin It

Marko je producent i DJ elektronske muzike i njenih raznih podžanrova, rođen u Kruševcu 1991. godine. Dane u srednjoj školi provodio je pod uticajem domaće i strane hip-hop kulture. Potpuno amaterski, počevši od nule, Marko je stekao osnovno znanje u produkcijskim vodama i sferama i počeo da pravi sopstvene ritmove i zvukove.

Bilo je to ‘vrlo dobro vreme‘ po njegovim rečima, kada su se još dešavale mnogobrojne žurke takvog karaktera u Kruševcu, i sve dok sam nije posetio jednu od njih, nije ni mogao da sanja da će ga obuzeti moć, čar i uticaj elektronske muzike i u potpunosti promeniti njegov način gledanja na tu vrstu kulture. Od tada rešava da se posveti elektronici, najviše Deep House žanru koji je ispunjen dubokim tonovima i elementima.

Osetivši oštar uticaj jakog i brzog Tehno žanra i nekih izođača istog, odlučno kreće da se njim, počevši opet od nule, deo po deo, zašao je u vode Tehna koji postaje svakodnevni deo njegovog života. Marko povremeno radi i kao DJ, ali mu to nije prioritet, njegov glavni element je sama produkcija muzike i sve vezano za nju. Vremenom se susreće sa žanrom za koji smatra da mu je doneo ‘apsolutni balans‘, žanr po imenu Dub Tehno. Najlakše je reći da taj žanr kombinuje jake odjeke i eho efekte sa svim elementima u samoj pesmi, da bi stvorio ambijentalan ili ‘svemirski‘ osećaj, kako i sam Marko kaže, gde on nalazi povezanost svemira i odjeka koji se možemo reći prostire beskonačno kroz pesmu.

Najveću inspiraciju za rad pronalazi u pričama, slikama, dokumentarcima o kosmosu, udaljenim planetama, zvezdama, nauci, neobjašnjenim stvarima i mistici. Do sada je izdao preko 50 pesama, što za domaće, tako i za strane izdavačke kuće. Reestar, kako je poznat u svetu muzike, kaže da mu je ova vrsta muzike pomogla da prođe mnogobrojne problematične situacije kroz život. Planira da nastavi da se bavi Tehno žanrovima kao producent i kao DJ, uz rad i usavršavanje na sebi. Sticanjem raznih iskustava, Marko razvija definiciju ove muzike na svoj sopstveni način, i uvek se trudi drugima da ovu muziku prikaže u najboljem svetlu.

“Tehno muzika nam daje tu slobodu da uživamo u datom trenutku na bilo koji način koji mi želimo. Bez obzira da li se ta muzika izražava kombinacijom nekih video efekata ili ne; sve se svodi na ideju šta Tehno čini da mi osećamo: pokret.

Na isti način kao što nalazimo smirenost kada pratimo otkucaje našeg srca, ili kada dišemo duboko, ili lišće na drveću koje pleše slobodno sa vetrom, to je taj pokret; pokret koji daje život i osećaj harmonije. Tehno muzika čini te iste stvari.“

Ukoliko želite da saznate više o Markovom radu posetite njegovu Facebook stranicu:  https://www.facebook.com/reestar.official/ ili Soundcloud profil: https://soundcloud.com/reestar 

Pin It
Reestar: “Odjek kosmosa i muzike”
4 votes, 5.00 avg. rating (96% score)