Konferencija za medije Demokratske Stranke održana 30.08.2016.

desko-ds
Pin It

Demokratska Stranka, GO Kruševac, održala je konferenciju za medije, saopštenje prenosimo u celosti:

Nezakonito i neracionalno trošenje para

Jedna od tačaka poslednjeg zasedanja Skupštine grada bio je Aneks ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji Grada, „Srbije gas“-a i „Rasin-e energogas“-a na gasifikaciji Grada.

Odbornik DS-a je postavio pitanje kako je izabran izvođač radova i zašto se uvodi gas i tamo gde nema intetresovanja za gas, jer postoje drugi energenti. Pitanje je bilo poptpuno opravdano postavljeno jer kada je investitor javno preduzeće izvođač se bira na tenderu a na delu teritorije nema interesovanja za gas i ljudi se pitaju zašto se troši novac?

Nismo dobili odgovor, ali smo dobili optužbe . Bratislav Gašić kad nema odgovor ni rešenje optužuje druge! Ovoga puta se pojavio kao glasnogovornik gradonačelnika koji ne zna odgovor na pitanje a potpisuje Aneks ugovora. Optužbe Bratislava Gašića da smo mi učestvovali u privatizaciji Dušana Petronijevića i da smo mi izdvojili kotlarnicu iz tog preduzeća da bi se taj pogon privatizovao su izmišljene i netačne. Naš predstavnik u komisiji za privatizaciju je glasao protiv i sve odluke su donete sa skorom glasanja 4:1. Ako ga sećanje slabo služi ili ne želi da se seti mi ga upućujemo na koalicionog partnera da pita njega.

Niko danas ne veruje Bratislavu Gašiću i ne treba obraćati pažnju na njegove izjave i optužbe! On uvek nastupa tabloidno , uvek mu je neko drugi kriv i nikad ne želi da preuzme odgovornost , a što je danas veoma značajno, i baš na ovom primeru se i pokazuje.

Naime Bratislav Gašić je kao gradonačelnik potpisao osnovni ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji i promenio sadržaj i suštinu prethodnog ugovora sa strateškim partnerom „Rasina energogas“-om. Po prethodnom ugovoru investitor u izradi mreže je bio strateški partner a cena je bila 495 evra. Po novom ugovoru koji je potpisan u junu 2013. godine investitor je JP „Srbija gas“ a to znači da se izvođač radova mora birati na tenderu. Cena priključka je najverovatnije povećana ali nije objavljena. Odmah nakon toga krenulo se u izradi mreže bez ikakve analize i ako je program za 2014-u godinu nalagao i studiju opravdanosti. Tako se desilo da strateški partner postane izvođač radova koji bira podizvođače i tako se desilo da se mreža radi i na brdsko planinskom delu teritorije gde je drvo najjeftniji energent i koje sada propada.

Očekujemo posle ovoga nove neargumentovane napade na Demokratsku stranku i ubeđivanje javnosti sa lažnom argumentacijom da je sve zakonito i racionalno. Nažolost nije i gubitak koji pravi „Srbija gas“ , a on će ovde biti evidentan, koštaće i građane Kruševca.

Zbog svega želimo da ponovimo pitanja koja smo i ranije postavljali:
-Ko je utvrdio iznos investiranja od 32,5 miliona eura?
-Zašto nema javnih nabavki-tendera za izvođenje radova?
-Zašto je izostala analiza opravdanosti investicije pogotovu na brdsko planinskom području grada?
-Ko će odgovarati za to što je investiranje nezakonito i neisplativo na velikom delu teritorije i ko će odgovarati za novi gubitak ?

Demokratska stranka nije protiv investiranja, iako će posle ove konferencije biti optužena bez argumentacije da smo protiv gasifikacije. Međutim investiranje mora biti potkrepljeno analizom o opravdanosti i sve aktivnosti moraju biti sprovedene zakonito.

Pin It
Konferencija za medije Demokratske Stranke održana 30.08.2016.
3 votes, 5.00 avg. rating (95% score)