037ks.com
Vesti: CHAT! Dostupan samo ulogovanim clanovima!

*
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Maj 09, 2008, 03:11:11 pm

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: [1] 2 3 ... 6   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Spojene teme: nezaposlenost u KŠ  (Pročitano 2504 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
popeye
Gost
« poslato: Novembar 24, 2007, 02:14:22 pm »

Eto posto smo negde u zadnjim postovima spomenuli ovo goruce pitanje mozda bi mogli malo i o ovome da kazemo sta mislimo
Pa mozda i dodje neko resenje odatle ...
Sačuvana
Rugby_Ks
Regrut
**

Ocena: +20/-2

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #1 poslato: Novembar 24, 2007, 02:21:07 pm »

Resenje je jednostavno. Napraviti projekat o tome sta moze da se radi profitabilno u rasinskom okrugu i uposliti ljude oko toga. Dati beskamatne kredite i to je to. Ili jos bolje kupiti neki medicinski aparat koga nema u krugu od 100km od Krusevca i eto para. Ono sto nedostaje je inicijativa ljudi, inace bi sve bilo bolje.
Sačuvana
Prim. Dr. Frank Matrix
Borac

Ocena: +25/-18

Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: Novembar 24, 2007, 04:28:09 pm »

Ja imam 31. godinu, skoro su rekli da mladi iznad 30. godina u krusevcu cine nepozeljnu kategorijt, tj. proglasili su nas viskom stanovnistva na planeti jer ne mozemo da radimo preko omladinskih zadruga a i poslodavci nemaju ni jednu od brojnih privilegija te ne zaposljavaju tu kategoriju. Takodje nam sve vise suzavaju pravo na zdravstvenu zastitu. Buduci da smo otpisani mozemo da biramo da cekamo da budemo poubijani od strane sistema ili da krenemo u oruzane sukobe zarad naseg licnog opstanka. Sto se mene tice meni je sve jedno, cak i kad bih imao gde da radim ja bih to bezuslovno odbio.
Sačuvana

SVET MRZI LJUDE KAO STO SAM JA!!!
queens
Kandidat
*

Ocena: +0/-0

Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: Novembar 24, 2007, 05:03:06 pm »

Tranzicija u Krusevcu je morala da bude bolna zato sto je Krusevac i u SFRJ vazio za veliki industrijski centar. Plus, politicko uredjenje u zemlji je vrlo nepovoljno ne samo po nas grad vec i po sve gradove jer je centralizovanost previse
izrazena. To generalno nije dobro za sve gradove u unutrasnjosti.Takodje navika ljudi da samo rade za platu, bez zelje da pokazu samoinicijativu nije dobra.No to je ipak nasledje koga ne mozemo tako lako da se oslobodimo.
Da bi se situacija u Ks-u promenila ljudi jednostavno moraju da promene nacin razmisljanja.Jos teza situacija je bila u Kragujevcu, gde kada su ljudi shvatili da ne mogu da ocekuju nista od drzave, iz vise razloga, poceli sami da traze nacine za poboljsanje.
Sačuvana

Hoce li sloboda umeti da peva
kao sto su suznji pevali o njoj
Rugby_Ks
Regrut
**

Ocena: +20/-2

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #4 poslato: Novembar 24, 2007, 05:27:44 pm »

Nazalost mnogo ljudi ima misljenje kao Matirx i to je ono sto ne valja ovde.
Primera radi ljudi ovde nece da rade ni sezonske poslove koji se odlicno placaju. Recimo za branje visanja, paprike.... se moglo zaraditi do 30000 din za 3 nedelje sto je plata jednog doktora. Tako da i dalje ostajem pri tvrdnji da posla ima.
Sačuvana
ChaLe
Global Moderator
Borac

Ocena: +97/-3

Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: Novembar 24, 2007, 05:51:51 pm »

Brate Rugby...
Aj mi pomozi u jednoj dilemi koju imam...
Rodjen sam na asfaltu... Majka i otac su mi isto rodjeni na asfaltu... Selo ne posedujem tj. nemam rodjake na selu ni u kakvom obliku... Skolovan sam za SSS i VSS koja nema ni blage veze sa branjem parika, paradajza i ostalih stvari koje se beru da bi se jele...
E sad pitanje:
4.000 radnika (mislim a mozda trenutno manje) 14. oktobra ili neka druga cifra za neko drugo neprivatizovano javno ili drustveno preduzece ciji su radnici sa poreklom direktno ili indirektno iz zemljoradnicke sredine i porodice (uze) prima novac na kontu MOG poreza i ispija kafu po ceo dan a ti pricas da posla ima na poslovima koje oni placaju od svojih plata...
Ah da u pravu si!!! Posla ima.
« Poslednja izmena: Novembar 24, 2007, 05:57:07 pm ChaLe » Sačuvana

Ako ti kažem da mala grupa ljudi vlada svetom - nazvaćeš me levičarom i paranoikom.
A ako ti kažem ko su ti ljudi - nazvaćeš me desničarom i anarhistom
queens
Kandidat
*

Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: Novembar 24, 2007, 05:57:15 pm »

Chale sve sto ti kazes stoji, ali stvari su takve kakve su.Rugby verovatno hoce da kaze da je bolje raditi bilo sta nego sedeti kod kuce i kukati.Ne zelim da ti nabrajam sve poslove koje sam ja ovde radio kada sam dosao, ali racuni dolaze svakog prvog, moras jesti svakog dana, i onda daj sta das.
Sačuvana

ChaLe
Global Moderator
Borac

Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: Novembar 24, 2007, 06:09:20 pm »

Jeste bolje raditi ista nego nista pa cak i za mizernu cenu. Alli kad vidis ko i sve i sta i gde i kako radi.... Ja licno sam socijalizam davno izbacio iz glave tako da newmam problema ako bi bilo potrebno ici da se bere kupus ili vec sta. Takodje ne sumnjam da si radio sve i svasta tamo (prijatelj mi je trenutno u Chikagu inace je bio i u NY i znam kroz stasve je prolazio) ali ne sumnjam da si imao zadovoljstvoi na kraju nedelje kada primis platu jer posao kakav god bio u US je adekvatno placen posao u skladu sa zahtevnoscu mesta, fizickog rada etc... Dok ovde...
Sačuvana

Ako ti kažem da mala grupa ljudi vlada svetom - nazvaćeš me levičarom i paranoikom.
queens
Kandidat
*

Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: Novembar 24, 2007, 06:34:15 pm »

Ne znam uvek u razgovoru sa ljudima kuci mi se ucini da je najbolje ono sto sam rekao i na prethodnoj temi:kupi stvari i bezanija.Makar na par godina.Imao sam opciju da odem u Beograd i da radim ali i to mi nije odgovaralo jer bih prve dve-tri godine sastavljao kraj sa krajem, a i nisam u tripu "sunce tudjeg neba nece grejati" etc a mentalitet ljudi da ne spominjem.
Sačuvana

popeye
Gost
« Odgovor #9 poslato: Novembar 24, 2007, 06:57:19 pm »

Ja mislim da pored svih problema krusevac ima i jos ovaj: da se Krusevljani plase novih stvari, novih desavanja pa i novih trendova ...
Tesko se privikavaju na nove standarde (koji za njih/nas mozda jos nisu standardi) a tesko se odricu onog malo sto imaju ...

Konkretno znam devojku koja je zavrsila neku visu skolu, mozda cak i fakultet, i volontira u jednom javnom gradskom preduzecu. Ne prima nikakvu platu, ne dobija novac za prevoz a placa je biro za zaposljavanje (ili kako se vac zove) 10000din mesecno. Najtuznije od svega je to sto je ona zadovoljna time. Chak smo jednom i razgovarali o tome i rekla mi nesto tipa "cuti dobro je i to" i "kako sve nas kad trazimo posao cheka isti pripravnicki staz" ili nesto slicno ...

Znaci i pored teske situacije ljudi prihvataju situaciju zdravo za gotovo i ne pokusavaju da izadju iz crnila ...

Krusevac ima puno inteligentnih i talentovanih ljudi ... ja znam to, verujte mi ... ali u chemu je onda problem ...

Znam da bi decentralizacija prihoda dosta stvari resila u krusevcu ali se plasim da ima istine u onome sto je dr Djindjic pricao o Svedskoj i Ani Lind

Citiram (probacu da se tacno setim reci): "Razgovram sa Anom Lind i pitam je kako je moguce da u Svedskoj ko god dodje na vlast bude dobar predsednik vlade a u srbiji ima puno losih politicara i puno losih ljudi u politici? Ona mi odgovori da takvih ljudi ima i u Svedskoj ali da oni ne mogu da dodju na vlast" ...

Znaci deo problema nezaposlenosti u krusevcu lezi i u tome jer sistem odabiranja mozda nije dobar ...
Sačuvana
ChaLe
Global Moderator
Borac

Pogledaj profil
« Odgovor #10 poslato: Novembar 24, 2007, 07:13:11 pm »

OOOOOO Popaje druze... Zlatne sdu ti reci koje izgovoris Smiley

Plase se plase ali kad nemaju gde prihvataju sve pa cak i strahove....
A sistem odabiranja je dobar bas kakav prilici nepismenom narodu....
Sačuvana

popeye
Gost
« Odgovor #11 poslato: Novembar 24, 2007, 08:36:55 pm »

OOOOOO Popaje druze... Zlatne sdu ti reci koje izgovoris Smiley

Plase se plase ali kad nemaju gde prihvataju sve pa cak i strahove....
A sistem odabiranja je dobar bas kakav prilici nepismenom narodu....
Mozda mozda ... samo to je vise konstantacija
Nego sta bismo mi, kao obicni/posebni gradjani, mogli da uradimo ... to je pravo pitanje ...
Da osnujemo neku intelektalnu grupu koja ce da stancuje ideje pa mozda uz Becks i smislimo nesto pametno Tongue
Sačuvana
Prim. Dr. Frank Matrix
Borac

Ocena: +25/-18

Pogledaj profil
« Odgovor #12 poslato: Novembar 24, 2007, 09:06:24 pm »

@Queens
Nego, jesi li ti tamo radio kod nasih? Da li ima neka mesta gde samo nasi izlaze, da li ima dobre nase klinke za udaju? Meni je ujak u bruklinu pa me zove da dodjem tamo pa te zato pitam, malo bih radio, ozenio se, uzeo papire pa nazad ovamo.
Sačuvana

SVET MRZI LJUDE KAO STO SAM JA!!!
popeye
Gost
« Odgovor #13 poslato: Novembar 24, 2007, 09:16:00 pm »

@Queens
Nego, jesi li ti tamo radio kod nasih? Da li ima neka mesta gde samo nasi izlaze, da li ima dobre nase klinke za udaju? Meni je ujak u bruklinu pa me zove da dodjem tamo pa te zato pitam, malo bih radio, ozenio se, uzeo papire pa nazad ovamo.
Frank  a sto bi se sa papirima vracao ovamo Huh?
Da otvoris svoj biznis ovde?
Eto konstruktivnog predloga
Sačuvana
queens
Kandidat
*

Pogledaj profil
« Odgovor #14 poslato: Novembar 24, 2007, 10:28:44 pm »

Ne znam sta da ti kazem po pitanju nasih, velika lutrija.Imao sam sam srecu da je prvi nas covek na koga sam naleteo izuzetan, ali sam i od njega i od drugih cuo da nase obilazim u sirokom luku.Znaci kako ubodes.Vecinom su nasi fini ali se sve zavrsi na obecanjima.Posto ti imas ujaka ovde to je druga prica.Sto se tice nasih za udaju postoje tri nacina:
1)svidis se devojci pa ona hoce da se uda za tebe,
2)pare 10K ako imas srece i
3)da ti to ucini kao uslugu, iz sazaljenja, prijateljski (ubedljivo najredji)
Naravno uvek postoje one seljacke fore tipa,napravis joj dete,ali,licno, to nikad ne bih radio.
Sačuvana

Stranice: [1] 2 3 ... 6   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

POMOZITE RADU PORTALA - POSETITE JEDAN TAMNO CRVENI LINK DNEVNO - POMOZITE RADU PORTALA

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006, Simple Machines LLC

Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS! Dilber MC Theme by HarzeM